Dorohoi News Logo

[FOTO] I.S.U. Botoşani vizitat de zeci de copii şi adulţi de Ziua Protecţiei Civile din România

Ziua Porţilor Deschise

Astăzi, de „Ziua Porţilor Deschise” organizată pentru a marca 78 de ani de la înfiinţarea „Zilei Protecţiei Civile din România,  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost vizitat de cca 200 de elevi şi cadre didactice de la Grupul Şcolar Industrie Uşoară, Şcoala nr. 8 „Elena Rareş” din municipiul Botoşani, Colegiul Naţional ” Mihai Eminescu”,  părinţi, dar şi simpli cetăţeni.
         
Aceştia au petrecut mai multe ore în curtea Detaşamentului de Pompieri Botoşani din cadrul inspectoratului, timp în care au aflat o parte din tainele meseriilor de pompier şi pirotehnist. Specialiştii Inspecţiei de Prevenire le-au prezentat musafirilor tehnica de intervenţie din dotarea inspectoratului, modul de utilizare a acesteia pe timpul gestionării situaţiilor de urgenţă, precum şi sfaturi despre cum să prevină sau cum să se comporte într-o situaţie de urgenţă, fie că este vorba de inundaţie, cutremur de pământ, incendiu sau descoperirea muniţiei rămase neexplodate din timpul conflictelor armate.

Tot astăzi, la sediul Instituţiei Prefectului Judeţului Botoşani a avut loc şi vernisajul expoziţiei fotografice „Cu viaţa mea apăr viaţa”. „Expoziţia evocă momente din activitatea de intervenţie a inspectoratului şi reprezintă un alt mijloc de comunicare cu botoşănenii în slujba cărora ne aflăm. Totodată, ne-am dorit să transpunem în imagini misiunile specifice Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botosani”, a declarat col. Radu Anton, inspector şef al ISU Botoşani. Expoziţia va fi deschisă publicului până pe 15 martie 2011. (DorohoiNews.ro)
 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web